BOEKPRESENTATIE IJSBARBAAR

Donderdag 24 november 2011 vond in het Museon en op het Scheveningse strand de presentatie van het boek IJsbarbaar (Querido) plaats. 60 kinderen uit groep 7 en 8 van de Duinoordschool uit Den Haag woonden de lancering bij. Ze luisterden hoe de schrijver, Rob Ruggenberg, voorlas uit eigen werk. Elk fragment werd gevolgd door een speedcollege over Groenland. Noortje Nooter was eregast. Zij vertelde over haar leven in het Oost-Groenlandse dorpje Diilerilaaq.

De aanwezige leerlingen kropen vervolgens zelf in de huid van schrijver. Bij een persoonlijk gekozen foto  uit de expositie Roots 2 Share bedacht elk van hen een gek, ontroerend of spannend verhaal. De twee allerbeste schrijvers, Job Heemskerk (10 jaar) en Noortje Visser (11 jaar), namen direct na afloop hun prijs op het Scheveningse strand in ontvangst: een heuse sledehondentocht door de branding van de Noordzee. Even leek Groenland wel heel dichtbij…